In onze 100m2 moestuin werken wij met een vruchtwisseling van zes vakken; peulvruchten, bladgewassen, kolen, aardappelen, slagewassen en wortelgewassen.

Door deze gewassen ieder jaar te verplaatsen naar een ander stuk grond, voorkomen we uitputting van de grond kunnen we jaren genieten van heerlijk groentes. Deze groentes verwerken we voor onszelf, voor bijvoorbeeld een lekker soepje tijdens de lunch. Ook verkopen we onze gewassen en producten aan de weg.

Naast de vruchtwisseling maken we gebruik van een aantal oude methodes om bepaalde ziektes of plagen uit onze tuin te houden. We zaaien bijvoorbeeld goudsbloem in het begin in de kas, omdat bladluis er gek op is en hierdoor de luizen niet op onze tomatenplanten gaan zitten.  Wij werken met dier en natuur in het ritme van de seizoenen. De seizoenen zorgen voor een positieve stimulans van de hulpboeren.

Naast de moestuin maken wij ook gebruik van een glazen kas. De kas biedt de ideale mogelijkheid om eerder te beginnen met zaaien en langer te kunnen oogsten. Naast de ideale ‘kraamkamer’ creëert de kas in de zomer het juiste klimaat voor onze tropische planten: tomaten, komkommers, pepers en paprika’s.

© 2024 zorgboerderij Hof Noord Empe | Algemene voorwaarden | Disclaimer | privacy verklaring | Grafisch ontwerp ### | Technische realisatie Sieronline B.V.