Wie ons erf bezoekt zal direct onze kantine opvallen. Dit prachtige gebouw hebben we in 2019-2020 gebouwd en hebben we al onze kennis van afgelopen 20 jaar goed kunnen gebruiken in het ontwerpen hiervan. Om het gebouw heen hebben we goed begaanbare paden gelegd welke het erf zeer toegankelijk maakt voor jong (skelter) en oud (rollator). Achter onze kantine kijken we uit op ons terras met daarachter 100m2 moestuin en aan weerszijde twee bedden met aardbeien. Voor het gemak hebben we onze tuinkruiden in verhoogde bakken, wat het oogsten hiervan voor iedereen makkelijk maakt. Om de jeugd nieuwsgierig te maken voor tuinieren hebben wij voor iedereen een klein tuintje waarin ze met begeleiding hun eigen moestuintje mogen opzetten. De pluktuin zorgt voor het oog, van deze kleurenoase wordt iedereen vrolijk. Niet alleen de mensen maar ook onze bijen, zij zorgen weer voor heerlijke honing én de bevruchting van onze gewassen.

Langs het pad naar de natuurvijver met de eenden en ganzen liggen onze ‘kruiden-eilanden’ met in ieder eiland een andere theekruid. In de zomer plukken wij deze kruiden en drogen deze, om ze in de winter, wanneer de tuinwerkzaamheden stilliggen, te verpakken voor verkoop. Tegenover de theekruiden staat onze bijenstal met daaromheen een ren met cavia’s en konijnen. Een grote ren hebben we voor onze geiten en kippen. Om alles goed te onderhouden hebben we een werkplaats en een gereedschapshok. Aangrenzend aan ons erf is het erf van boer Jaap. Naast veel kleinvee heeft Jaap ook paarden, koeien en schapen. Wat minder goed begaanbaar is, maar des te spannender, het avonturenpad. Langs dit pad vind je boomhutten, verstopte fruitstruiken, een vuurzitkuil, insectenhotels, tientallen vogels en nog veel meer natuur. Het avonturenpad eindigt op het speelveld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen.

© 2024 zorgboerderij Hof Noord Empe | Algemene voorwaarden | Disclaimer | privacy verklaring | Grafisch ontwerp ### | Technische realisatie Sieronline B.V.