Karlijn

Net als mijn vader ben ik geboren en getogen op de boerderij. In Voorst heeft mijn familie twee generaties een melkveehouderij gedraaid. Hierin kreeg ik alle ruimte die ik nodig had om te ontwikkelen en te ontdekken waar mij hart ligt. Er was altijd ruimte voor hobby, studie, helpen op de boerderij, vrienden en avontuur. Om even helemaal los te komen van mijn ouders ben ik uit huis gegaan en gaan reizen. Ik had deze zoektocht nodig om te ontdekken waar ik volledig in mijn kracht sta; namelijk, werken als zorgboerin.

Wij draaide in het gezin van jongs af aan allemaal mee in alle bedrijvigheid op het erf. Naast de koeien melken had mijn moeder meerdere bedrijfstakken opgestart wat een zeer brede doelgroep aantrok. Koe knuffelen, kinderfeesten, schilderworkshops, bedrijfsuitjes zijn een aantal arrangementen die wij aanboden. Dit was een leerzame tijd waar ik veel heb geleerd betreft, organiseren; communiceren en creativiteit. Het voorzorgen van kinderfeestjes had mijn voorkeur en met name voor kinderen vanuit het speciaal onderwijs. Het ontdekken wat hun ingang was om in contact te komen was mijn grootste uitdaging.

In het familiebedrijf heb ik geleerd hoe het is om onderdeel te zijn van een ondernemers gezin. Van jongs af aan heb ik te maken gehad met de verantwoordelijkheden die een bedrijf met vele dieren met zich meeneemt. Het meedraaien binnen het bedrijf heb ik altijd als leuk ervaren, toch heb ik ervoor gekozen om na mijn middelbare school een andere weg in te slaan: de creatieve kant en heb daarbij een vierjarige studie gekozen. Na die vier jaar was ik afgestudeerd in de richting Vormgeving, Reclame, Presentatie en Communicatie. Wat ik deze vier jaar heb gemist is buiten zijn,- de dieren,- het ritme van de natuur. Ik ben bij mezelf na gegaan wat ik het liefst doe en waar ik gelukkig van word. Vanaf mijn 14e jaar verzorg ik kinderpartijtjes op onze boerderij. Dat heb jaren met heel veel plezier gedaan. Om meer tijd door te kunnen maken op de boerderij met mensen en dieren heb ik er toen voor gekozen om voor een tijdje te werken op de Zorgboerderij. Dat voldeed zo boven mijn verwachtingen dat ik in 2012 in het bedrijf ben gestapt. In die tijd heb ik veel geleerd en heb ik ontdekt dat ik een verbreding in de doelgroep misten, jeugd. Ik zag hoeveel behoefte er was voor jongeren om op een boeren erf onbezorgd kind te mogen en kunnen zijn.  In  Dronten ben ik een studie Landbouw en zorg gaan volgen wat mij de kans gaf om een bedrijfsplan op te stellen. Kort na mijn studie kreeg ik de mogelijkheid om het bedrijf op mijn naam te zetten en kreeg ik de unieke kans om het bedrijf voor te zetten op een prachtig stuk grond, 1,5 km van mijn geboorte grond vandaan. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en ben ik apen trots op!

© 2024 zorgboerderij Hof Noord Empe | Algemene voorwaarden | Disclaimer | privacy verklaring | Grafisch ontwerp ### | Technische realisatie Sieronline B.V.