Jaap

Mijn naam is boer Jaap en ik woon samen met Henriëtte op de prachtige boerderij naast de kantine.  Ik ben inmiddels met pensioen, maar werk voor mijn plezier nog in en om de boerderij en met de hulpboeren. Rond 1999 begon mijn eerste samenwerking met een hulpboer en vanuit daar ging het balletje rollen. Er bleek veel vraag te zijn van jong tot oud, maar mijn passie ligt met name bij de jongere generatie. Daar ligt een uitdaging en daardoor heb ik het gevoel dat ik echt ergens mee aan de slag kan.

Wat mij het meeste voldoening geeft is als ik zie dat de hulpboer er wat aan heeft. Zo was er ooit een hulpboer die vier tot vijf jaar bij deze Zorgboerderij kwam en vervolgens carrière heeft gemaakt als akkerbouwer in Zeeland. Een voorbeeld van een succesverhaal! Ik werk vanuit de visie om de hulpboeren vertrouwen te geven dat ze meer kunnen dan ze denken, op hun eigen tempo.

Mijn overtuiging is dat werken op de boerderij goed is, omdat het structuur biedt en je met de seizoenen mee gaat. De dieren zullen bijvoorbeeld altijd gevoerd moeten worden en er is elke dag wel wat te onderhouden. Verder is het dankbaar werk en is het vele buiten zijn goed voor een mens. Het werken met je handen zorgt ervoor dat je meer uit je hoofd bent. Hierdoor kan je los van een situatie komen, wat soms heel prettig kan zijn. Deze Zorgboerderij is een laagdrempelige manier van leren, werken en ontspannen en ik probeer iedereen er altijd zoveel mogelijk bij te betrekken. 

© 2022 zorgboerderij Hof Noord Empe | Algemene voorwaarden | Disclaimer | privacy verklaring | Grafisch ontwerp ### | Technische realisatie Sieronline B.V.